tiistai 22. toukokuuta 2018

Pennut 4 viikkoa

4 vko 1 pvä
Pennut ovat kokeneet muodonmuutoksen ryömivistä pötkylöistä leikkiviksi ja maailmaa tutkiviksi tepastelijoiksi. Ovat maistelleet kiinteää ruokaa kolmiviikkoisesta lähtien, mutta vieläkin emän maito on sitä parasta, ja ryntäävät innokkaina nisille heti kun Pyry lähestyy. Pennut ovat olleet ulkona lähes joka päivä. Välillä on tosin ollut liiankin kuuma niille.

Vonksu (sininen poika) painaa 1,2 kg. Se on söpö poika, joka tapittaa kauniilla silmillään ihmisiä silmiin ja nuolee naaman ja hakee huomiota kovaan ääneen. Lähtee innokkaasti ja ketterästi tutkimusretkille.

Tummis (punainen tyttö) on 1,1 kg, kiltin oloinen tyttö, joka kuitenkin saa välillä mahdottomia hepuleita. Tummis on kestänyt puunauksen päästämättä äännähdystäkään. Sillä on edelleen tapana mennä makaamaan muiden päälle.

Valo (keltainen tyttö) on isoin, 1,3 kg. Letkeä ja rauhallinen mötkäle, jolle ruoka maittaa aina. Leikkii ja tutkii maailmaa tietysti siinä kuin muutkin. Mitä sitä turhia hötkyilemään.

Pikku (vihreä tyttö) on 1,1 kg. Pikku kirii kasvussa Tummista kiinni. Se on topakka ja pullea tättähäärä, kova painimaan, touhuamaan ja teputtamaan vauhdilla suuntaan ja toiseen, yhtä nopeasti eteen- ja taaksepäin.

Tänään oli hauska päivä, kun Pyry antoi Tuulin leikkiä pentujen kanssa ekan kerran. Kaikki viisi olivat selvästi riemuissaan!

Tässä kuvassa näkyy, tosin liioitellusti, miten pentujen turkki on hieman vaalentunut pikimustaan Tuuliin verrattuna, mutta vielä on epäselvää, minkälaiseksi niiden väri kehittyy.

Vonksu