tiistai 1. toukokuuta 2018

Pennut 1-viikkoisia


1 viikko, pannat kokeilussa


Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia ja ovatkin melkoisen pulleita. Kaikki ovat tuplanneet painonsa. Joka aamu ne näyttävät ja tuntuvat erilaisilta. Kolme on kutakuinkin saman kokoisia, ja Pikku vähän pienempi, mutta kasvaa samaa tahtia kuin muutkin. Pyry pitää ne siistinä ja niiden mahat pullollaan maitoa. Se on alkanut poistua välillä pesästä, ehkä viilentymään. Pennut tuntuvat olevan hyvin tarkenevia kuten emänsäkin, Pikku varsinkin on selvästi hakeutunut viileään paikkaan. Eivät näytä palelevan, vaikka Pyry olisi poissakin, tyytyväisenä köllivät kasassa. Huoneessa on 21 astetta. Kokeilin niille tunnistuspantoja, mutta eivät vielä pysyneet. Ne pystyy tunnistamaan vain jalanpohjista.


 VONKSU, 475 g

Vonkaleen nimi on vääntynyt Vonksuksi, kun ei se ole enää edes isoin, ainakaan tällä hetkellä. Tuntuu aika topakalta moukaripäältä vieläkin.


TUMMIS, 479 g

Tumma eli Tummis tykkää maata Pyryä vasten, kaulalla tai mahan päällä. Ei ole enää niin välittänyt seikkaillakaan, kun paras paikka on löytynyt.


VALO eli Valopilkku, 497 g

Rennonoloinen paksukainen, ja tällä hetkellä isoin. Kasvanut viime päivinä hurjasti, ennätys 50 g päivässä!


PIKKU, 383 g
 
Pikku ei aio jäädä pahnanpohjimmaiseksi, vaan änkeytyy haluamalleen nisälle vaikka väkisin. Sitten täytyykin taas puskea kaiken läpi viilentymään, kun maha on täpötäynnä lämmintä maitoa.

2 vrk
4 vrk
4 vrk, Tummis