torstai 2. toukokuuta 2019

7 viikkoa tiineenä ja Wilma

7 viikkoa
Pyryn tiineys alkaa olla loppusuoralla. Kovin on tukalaa, aamuisin ei syö ollenkaan, mutta iltaa kohden alkaa ruoka vähän maittaa pienissä erissä. Huomasin pentujen potkut tänään ekan kerran, kun Pyry makasi selällään. Painonnousu hidastui viikko sitten valtavan nopean nousun jälkeen, ja huolestuin sen verran, että päätin sittenkin viedä ultraan tsekkaamaan, että kaikki on kunnossa. Ja siellähän ne pienet liikahteli, sydämet sykki ja yksi heilutti häntääkin. Kaikki hyvin. Määrää ei edes yritetty arvioida, mutta useita siellä oli. Veikkaan painon perusteella viittä, jos olettaa pennut samankokoisiksi kuin viimeksi.


Wilma 5 vk
Muitakin jänniä uutisia on. Olen haaveillut toisesta whippetistä heti kun Ilo tuli meille kuusi vuotta sitten, koska tämä on niin ihana rotu. Villakoirat on kuitenkin vieneet mennessään viime aikoina niin, ettei meille nyt voi ottaa pentua, sen verran monta nuorta koiraa talossa. Nyt löytyi sijoituskoti whippetnartulle meidän läheltä Viialasta Tanja Kulmalan luota. Ihmeen kaupalla Geada Flor -kennelistä Ilon siskontyttären Salsan pentueesta tulikin juuri sopivasti peruutus, ja sain kun sainkin sieltä sijoitusnartun, ihanan sinibrindletyttösen. Sen nimeksi tulee Wilma, Geada Flor Lady Chipotle. Sen isä on upea Play A While What A Wonderful World, "Royal", ja emä Geada Flor Swirly Salsa.


Vähänkö olen innoissani tästä piiiitkäaikaisen haaveen toteutumisesta! Jospa joskus alkaisi myös whippetien kasvatustyö. Vuosia olen seuraillut whippettejä ja muodostanut päässäni kuvaa siitä, millaisia whippettejä haluaisin kasvattaa. No, katsotaan mitä tuosta ihanasta tytystä kasvaa.

Ja muihin jänniin uutisiin... eka kasvatti kävi näyttelyissä! Samppa, Eloele Fuerza del Fuego, oli hienosti Eri, SA, PU4 Ruovedellä. Samppa liikkui tosi hienosti ja muutenkin niin fiksusti käyttäytyi siellä kun trimmasin ja odotettiin tuntitolkulla. Samppa on aika iso, mutta pysyy kääpiöissä. Ja mustana se näyttää myös pysyvän ainakin vielä. Nämä Eemelin ja Pyryn pennut täyttivät juuri vuoden.

Vanha kuva Sampasta
Sampan arvostelu: "Oikea koko ja mittasuhteet. Hyvä kallo ja kuono. Hyvä kaula, ylälinja ja hännänkiinnitys. Oikein kulmautunut. Hyvä etulinja ja ikään riittävä runko. Liikkuu erittäin hyvin. Hännän asento liikkeessä voisi olla pystympi."

Tuuli ja Saana Vaasassa
Tuulikin oli pitkästä aikaa näyttelyssä, Vaasa KV:ssa, jossa olikin paljon muruva-keskarinarttuja ja kova taso. Tuuli esiintyi hienosti, ja sai Erin ja SA:n: "Nice elegant female. Feminine head. Nice expression. Good front and volume. Correct topline and tail. Correct angulations. Good coat. Typical movements. Lovely temperament."