maanantai 20. toukokuuta 2019

Eläköön Viva!

Viva alkoi taas imeä tasan viikon ikäisenä. Vieressä Piste.
Viva aiheutti meille suuren jännitysnäytelmän, jonka sankariksi se nousi. Onhan sen isäkin sentään Supermies! Viva nosti ekalla viikolla painoaan hitaammin kuin muut, ja sunnuntaina näytti hyvin huolestuttavalta, kun se ei syönyt juuri ollenkaan, ei nisällä eikä tuttipullollakaan kuin muutama imaisu. Alkoi menettämään sitä vähää painoa, mitä oli saanut, muiden kasvaessa silmissä. Makasi vain hiljaa muiden imiessä. Olin jo varma, ettei se selviä, ja heittelin sille nukkumaan mennessä hyvästejä, jos ei enää aamulla nähdäkään. Maanantaina oli tarkoitus mennä eläinlääkäriin miettimään vielä vaihtoehtoja, vaikka epäilin, että vaihtoehtoja olisi vain yksi... Siinä myöhään illalla yhtäkkiä Viva alkoi tomerasti etsiä nisää ja alkoi imeä terhakkaasti! Mun piti oikein tarkistaa monta kertaa, että onko tämä nyt Viva, joka hetki sitten vain makasi hervottomana! Yöllä kävin katsomassa sitä muutaman kerran, kun pesästä kuului imetyksen ääniä, ja joka kerta Viva imi. Sama jatkui koko maanantaipäivän, ja vuorokauden saldoksi tuli 21 g lisää, samaa luokkaa kuin muillakin. Enkä ehtinyt lisäruokkimaankaan kuin kerran sinä aikana. Viime yönä tuli 7 g lisää, ja ei voi kuin huokaista helpotuksesta!

9 vrk, Viva keskimmäinen kolmesta yhden päällä makaavista, sininen peppumerkki
Tässä juuri ottamani kuva. Viva ei enää erotu pienenä rääpäleenä muiden joukossa, vaikka pienin on edelleen, tällä hetkellä 151 g. Seuraavaksi pienin on Pilkku-poika, 185 g. Isoimmat huitelee 300 g paikkeilla. Nämä ovat kyllä tyytyväistä hiljaista porukkaa. Maitoa näyttää riittävän ainakin toistaiseksi. Pyryn viides pikkunisäparikin toimivat nyt hyvin, niistä imevät ehkä jo kaikki isoimmista Valkosta ja Tyynestä pienimpään Vivaan. Pyry on alkanut syödä reilummin alun nirsoilun jälkeen. Vihdoinkin saa vähän huokaista helpotuksesta!

Wilma 7 vk
Tällainen komistus kotiutui viikonloppuna Viialaan sijoituskotiin. Käytiin eläinlääkärintarkistuksessa, ja kaikki on hyvin. Wilma oli reipas ja sosiaalinen, ja kulki jo itse hienosti rappuset ja ritilät. Tosi vahvan oloinen lihaksikas tyttö, jäntevä voimanpesä!