lauantai 18. toukokuuta 2019

Pennut 5 vrk

4 vrk, Valko-pojan pää pikkunisässä kainalon alla, Musti-poika,  vaalea Harmi-tyttö, 
Piste-tyttö, Viikka-poika, Viva-poika ja Pilkku-poika. Tyyne-tyttö puuttuu kuvasta
Aika sekaisin olen ollut, kun kirjoitin viime postaukseen, että viides vuorokausi alkoi, kolmas se silloin vasta oli. Nyt pennut on 5 vrk, kuudes vuorokausi siis on alkanut. Nyt kaikkien painot on nousussa. Lisäruokinnalla on enää yksi, Viva-poika, jonka paino pysyi samassa vielä kaksi päivää sitten, mutta eilen se nousi 10 g. Se on juonut ahnaasti tuttipullosta, enkä ole ollut kovin huolissani siitä, kun on niin terhakka. Se on vain nyt tällä hetkellä pienin, ja tuossa isossa kasassa on vaikea pärjätä nisillä. Silti huomaan välillä sen päässeen hyvin nisälle itsekin. Se liikkuu pontevasti, välillä mietin että käyttääkö se niin paljon energiaa siihen ponnisteluun, että paino ei senkään takia meinannut nousta.

Viikka 5 vrk
Tässä taas tämä epeli, joka on ilahduttanut suuresti. Viikka-poika syntyi pienimpänä, 100-grammaisena, mutta on lisännyt nyt painoa 37 g. Se on onnistunut pumppaamaan itsensä täyteen maitoa tuolla nisillä hyvällä taktiikalla, tunkeutumalla muiden ali alarivin nisälle, josta kukaan ei pääse vierittämään sitä alas. Sieltä kasan alta se on usein löytynyt maha pulleana, eikä lisäruokinta ole enää tuntunut tarpeelliselta.

5 vrk, oikealla ahne ja paksu Tyyne-tyttö, jolla on T-merkki rinnassa

Pyryllä on tullut maitoa pieniin nisiin kainaloiden alla, siis kahdeksan norminisän lisäksi vielä yksi pari. Toinen niistä taitaa olla niin pieni, ettei pennut osaa niistä imeä, mutta ainakin Valko-poika on oppinut imemään toisesta vähän isommasta.