keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Pentujen muotokuvat 17 vrk

Tyyne, isoin tyttö, punainen
Kaikilla pennuilla on silmät auki. Opettelevat vaappuen kävelemistä ja alkavat touhuta vähän jo muutakin kuin vain nukkua ja syödä. Laitoin niille tänään tunnistuspannat. Kiva seurata niitä kun kauempaakin näkee, kuka kukin on. Alkaa niistä kyllä erottua omanlaisiaan piirteitä muutenkin.

Piste, iso tyttö, oranssi
Pentueessa on nyt neljä isoa ja neljä pientä, isot ja pienet ovat keskenään melko saman kokoisia. Isot ovat 500 g paikkeilla ja pienet 370 g paikkeilla. Tässä pentueessa voi lopulta aikuiskootkin vaihdella paljon, oikeastaan mitä tahansa keskarista toyhin, sillä suvuista löytyy niin keskaria, kääpiötä kuin toytakin. En siis ole huolissani pienistä, kunhan kasvavat omaa tasaista tahtiaan ja ovat reippaita, ja sitä ne ovat.

Harmi, pieni tyttö, vaaleanpunainen
Tytöistä kaksi on isoa, Tyyne ja Piste, ja yksi pieni, Harmi. Harmi on tosin pienten ryhmän isoin.

Valko, isoin poika, violetti
Pojista kaksi on isoa, Valko ja Musti, ja kolme pientä, Viikka, Pilkku ja Viva. Valko ja Tyyne ovat kaksi isointa ja ahneinta rohmattia. Juovat tuttipullostakin valtavia määriä sillä asenteella, kuin ei ikinä olisi ruokaa saaneet. Mahat pullottavat kyllä aina kaikilla, mutta olen lisäruokkinut nyt kaikkia pari kertaa päivässä, koska välillä vaikuttavat nälkäisiltä.

Musti, iso poika, vihreä
Pilkku, pienin poika, vaaleansininen
Kolme pikkupoikaa ovat hyvin saman kokoisia, ja kasvavat tasaisesti omaa vauhtiaan. Pärjäävät hyvin nisällä, ovat usein ensimmäisinä nisää varaamassa, kun Pyry tulee imettämään. Viva on ollut kaikkein hanakoin ja kasvanut nopeimmin, aivan kuin yrittäen saada muut kiinni hitaan alun jälkeen. Ja se onkin saanut, ei ole enää edes pienin.

Viva, pieni poika, keltainen
Viikkaa ei oikein innostanut kuvaussessio, silmät eivät pysyneet auki. Nämä kaikki ovat ihmeen rauhallisia ja hiljaisia, eivät ole moksiskaan käsittelystä. Sen verran paljon olen jo joutunut niitä käsittelemään. Pesin tänään niiden pepun ja ajoin vähän karvoja pepusta, että pysyy paremmin puhtaana. Kaikki olivat ihan kiltisti.

Viikka, pieni poika, vaaleanvihreä
Pienet ja isot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti