keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Kolme ja puoli viikkoa

20 vrk
Pennut kehittyvät kovaa vauhtia, liikkuvat ja leikkivät päivä päivältä enemmän. Kävelevät jo laatikon päästä päähän ja työntävät päitään toisten suihin ja yrittävät purra toisiaan, tosin kovin leppoisan näköisesti verrattuna siihen rähinään, mitä on odotettavissa. Meneillään on tiivis pennunkatsojien vierailuviikko. Pyry on onneksi ottanut rauhallisesti ja antanut vieraiden hyvin tutustua pentuihin, vaikka ovat vielä kovin pieniä. Lauman toisia koiria ei sen sijaan hyväksy vielä pentujen lähelle.

Kölli (Valko) ahmii jauhelihaa
Pennut ovat aloittaneet tutustumisen kiinteään ruokaan. Kaikki osaavat syödä kupista itse, mutta se on melkoista sottaamista, joten syötän vielä niitä yksitellen pienestä kupista, jotta voin vähän hillitä sotkun määrää. Mielellään kun painavat ruokaan koko päänsä ja etutassunsakin.

24 vrk, Musti (tummanvihreä) ja Tyyne (punainen)
Sitten lähestyy ne ajat, kun jännätään, tuleeko joistakin pennuista harmaita vai ovatko kaikki sinisiä. Tänään konetin kaikkien naamat ja havaitsin, että neljä pentua on hieman vaaleampia, mutta kovin selvää värirajaa ei edelleenkään näy kuonon ja tukan välillä. On siis vielä epäselvää, ovatko ne vain vaaleampia sinisiä, tai aiemmin vaalentumisen aloittaneita, vai oikeita harmaita.

Piste (oranssi) ja Kölli (violetti)
Vaaleampia ovat kaikki tytöt, Tyyne, Piste ja Harmi, sekä Viva-poika. Harmihan on jo aiemminkin ollut vaalea, eikä kuono ole sen vaaleampi kuin muukaan turkki. Tyynellä, Pisteellä ja varsinkin Vivalla on alkanut kasvaa hieman vaaleampaa karvaa alta, mutta tarkoittaako se oikeaa harmaata, se jää nähtäväksi. Viva on suorastaan hassun nuhjuisen näköinen, kun alta puskee hyvin vaaleaa karvaa. Silti naamassa ei silläkään näy selvää harmautta, se on alkanut vaalentumaan lähinnä peräpäästä. Pojat Kölli, Musti, Pilkku ja Viikka ovat pikimustia kauttaaltaan.

Viva (keltainen)  ja Pilkku (vaaleansininen)
Otin äsken vertailukuvat neljästä parista, joissa on aina toinen vaaleampi ja toinen tummempi. Kaikilta on siis juuri ajeltu kuono.

Viikka (vaaleanvihreä) ja Harmi (vaaleanpunainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti