maanantai 17. kesäkuuta 2019

Viisi viikkoa

Piste 
Ääntä ja vilskettä on päivä päivältä enemmän. Öisin on sellainen kiljunta ja lautojen pauke ja pentuja putoilee kolmenkin laudan yli, että pentulaatikko pitää poistaa käytöstä kokonaan. Tähän asti ovat olleet siellä öisin, ja isommassa sisä- tai ulkoaitauksessa päivisin.

Tyyne ja Harmi
Pennut on painoltaan kilon molemmin puolin. Kokoerot eivät ole enää mitenkään valtavia. Kölli on edelleen isoin, Musti tiukasti kannoillaan. Pilkku on pienin, mutta Viikka ja Viva hyvin saman kokoisia. Eli edelleen on kaksi isoa poikaa ja kolme pikkupoikaa, ja tytöt ovat siinä välissä, Tyyne isoin tyttö ja Harmi pienin.

Musti ja Viva
Pennut syö yhteiseltä lautaselta innokkaasti kiinteää ruokaa kolmesti päivässä, jauhelihaa ja Canagan-nappuloita turvotettuna. Vettäkin olen nähnyt niiden juovan, vaikka yleensä vesikuppia vaan räiskötetään. Tänään vesikupista löytyi kakkakin, joten ihan ei ole valjennut sen idea. Usein pennut osaavat tehdä tarpeensa sanomalehdelle sisäaitauksessa, mutta on niitä lätäköitä ja kakkoja muuallakin. Kakan ja pissanhajuinen sanomalehti kuitenkin vähän totuttaa niitä ajatukseen, että tarpeidentekopaikka on erikseen ja makuu-, leikki- ja syömäpaikka erikseen.


Pyry viettää yhä vähemmän aikaa pentujen kanssa. Sillä on kestämistä niiden kanssa, hyökkäävät heti sen kimppuun kun tulee aitaukseen. Kärsivällinen kuitenkin on, ei koskaan edes murise niille. On imettänyt välillä seisaaltaan, jolloin pennut mahtuvat paremmin imemään, mutta usein makoilee vielä pentujen kanssa, ja pennut innoissaan kiipeilevät sen päällä ja purevat korvia. Niille on alkanut puhjeta hampaita, pieniä teräviä nystyjä tuntuu kun purevat sormia. Minunkin kimppuun aina tulevat puremaan ja innoissaan haukahtelevatkin minulle. Mutta myös ihanasti tulevat nukkumaan minua vasten. Pötköttelen usein niiden kanssa kaikki syliin tunkeutuneena ajatellen, että täytyy tämä raskas kasvattajan velvollisuus suorittaa, sosiaalistaa pentuja ihmisiin. 😁 Ei vaan, uskon että rakkaudesta ne pennut kasvaa, kuten kaikki muutkin. ❤

Harmi ja Kölli tanssii
Ja sitten nukkuu yhdessä
Musti-jössikkä
Olen ottanut pentuja yksistään tutustumaan aitauksen ulkopuoliseen maailmaan. Tänään jokainen oli pihalla aitauksen ulkopuolella, kun aikuiset oli siinä ympärillä hössöttämässä. Kaikki tepasteli ihanasti koiria tervehtien ja ympäristöön tutustuen, jos vain innokkailta Tuulilta ja Myyltä minnekään pääsi. Junakin porhalsi välillä ohi, eikä kukaan säikähtänyt sitä. Ihania hännänheiluttajia!

Musti ja Kölli, isot pojat
Pikku söpöliini Pilkku
Viva kerkeää aina joka paikkaan
Viikka ja Viva
Viva ja Tyyne
Tuuli
Tuuli on ollut näytelmissä pitkästä aikaa. Viikko sitten Hämeenlinnassa oli PN2 ja sai varasertin, ja viime sunnuntaina Tampereen Teivossa oli VSP ja sai toisen sertinsä. Velipojilla on mennyt hienosti, molemmat ovat jo valioituneet ja Johnson, Finlana´s Your Natural Choice, oli Helsingin Lady´s Summer Shown BIS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti