sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

6-viikkoispönötykset

Tyyne, Eloele Hyzenthlay (kasteen lailla hohtava turkki)
Tyyne 1,2 kg
Kova juhannusurakka takana. Pesin ja trimmasin kaikki ja otettiin jokaisesta kuvia. Jotkut pistivät hanttiin oikein toden teolla. Tyyne oli trimmauksessa yllättävän kiltti, seisoi pöydällä niin ettei tarvinnut edes pidellä kiinni. Tyyne on ihana hännänheiluttaja, todella sosiaalinen luonne. Tyttöjen kokoerot eivät enää ole kovin suuret. Koon perusteella ei ole enää helppo erottaa niitä toisistaan.

Piste, Eloele Nildrohain (mustarastaan laulu)
Piste 1,2 kg
Piste ei jaksanut tehdä yhteistyötä pönötyksessä. Se vaikuttaa minusta kivan lyhytrunkoiselta ja pönäkältä, mutta kuvassa näyttää pitkänomaiselta, vetänyt etujalat niin kummallisesti. Piste vaikuttaa sähäkältä ja äänekkäältä, ja siksi sai nimekseen Mustarastaan laulu. Sen ääni ei tosin ole ihan mustarastaan laulun veroista kuunneltavaa...

Harmi, Eloele Fu Inle (kuun noustua)
Harmi 1,1 kg
Harminkaan kanssa pönötys ei ihan sujunut, vaikka suhteellisen kiltisti oli puunauksessa. Harmi on kasvanut vauhdilla eikä ole kovin selvästi pienempi muita tyttöjä.

Kölli, Eloele Thlayli (karvapää)
Kölli 1,5 kg
Kölli ja Musti ovat selvästi isoimmat pennut, Tyynekään ei ole enää pysynyt niiden kasvuvauhdissa. Köllin nimeksi sopii hyvin Thlayli, karvapää, koska sen turkinkasvu on ollut vauhdikasta. Sen on pitkään tunnistanut otsatukkapehkosta. Kölli oli kiltisti pesussa, mutta pönötyksestä ei tykännyt sekään.

Musti, Eloele Flayrah (herkku)
Musti 1,4 kg
Musti on kasvattanut pitkän kuonon, kaulan ja suuret korvat. Mustin ja Köllin erottaa jo helposti toisistaan naamasta, eivät ole enää sellaiset identtiset kaksoset kuin ennen.

Viva, Eloele Hlaoroo (pikku kastekuppi)
Viva 1,1 kg
Vivakin on kasvattanut pitkät jalat, ja on niin korkea, että sekoitan sen usein Harmiin, ovat molemmat samalla tavalla vaaleita ja sirompia. Viva on kyllä vielä sirompi. Viva on hyvin touhukas ja tuntuu olevan kaikkialla missä tapahtuu. Sillä on ollut tapana tunkea ruokalautasen keskelle rypemään ruuassa, mutta onneksi on jo alkanut malttaa syödä lautasen reunaltakin. Laitoin pentuaitaukseen kolinapeltin, jossa on lusikoita ja golfpallo, aseteltuna niin, että se keikkuu kun sen päälle menee. Siitä tulee kova räminä, ja pennut saavat tottua siihen ääneen. Kukaan ei sitä ääntä ole pahemmin säikkynyt, mutta erityisesti Viva on siinä viihtynyt kolisuttelemassa.

Viikka, Eloele Hrairoo (pikku tuhat)
Viikka 1,1 kg
"Pikku tuhat" eli se suurpesueen pienimpänä syntynyt, ei ole aikoihin ollut pienin, ja nyt on kasvanut keskikastiin Vivan kannoilla. Pikkukaksospojat Viikka ja Pilkku ovat nekin tulleet ihan omansa näköisiksi. Viikka on järeämpi ja isompi sekä naamaltaan että kropaltaan.

Pilkku, Eloele Msaion (me tapaamme)
Pilkku 1,0 kg
Pilkku on pikku söpöläinen. Se on kasvanut koko ajan rauhallisen tasaisesti, ja arvelin jo aika varhaisessa vaiheessa, että siitä taitaa tulla pieni, ja se on nyt jäänyt pienimmäksi. Mutta erot eivät ole kovin suuria, ei näitä edes erota pelkästään koon perusteella kun kauempaa katsoo.


Luonteiden puolesta on vaikea löytää selviä eroja. Viime pentueessa yksi oli selvästi rauhallisempi kuin muut, mutta tässä pentueessa en ole havainnut sellaisia eroja. Jotkut ovat ehkä aavistuksen vilkkaampia, ainakin Viva, mutta kaikki ovat olemukseltaan samanlaisia säpäköitä touhuajia, kun sillä tuulella ovat, ja sitten taas nukkuvat. Kaikki myös syövät innokkaasti. Ruoka-lautanen tyhjenee hetkessä, ja kaikki tulevat lautaselle kun sen huomaavat. Olen vienyt jokaista yksitellen pihalla hihnaan totutellen ja myös ilman hihnaa. Kaikki liikkuvat kivasti paikkoja tutkien ja pyrkivät muiden koirien luo, ja jos niitä ei ole, niin seurailevat minua. En ole havainnut siinäkään tilanteessa merkittäviä eroja yksilöiden välillä. Erot riippuvat lähinnä senhetkisestä vireystasosta, joka vaihtelee kerrasta toiseen. Kaikki hakevat ihmisen ja aikuisten koirien huomiota ja tulevat innolla syliin yhdeksi kuhisevaksi kasaksi. Tyyne on tosiaan innokkain kontaktin ottaja, mutta ovat kyllä kaikki ihanan sosiaalisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti